Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για την Θεσσαλονίκη δημιουργεί το νέο Pavilion της κινεζικής Dong Guan – Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ.Ζέρβα στο Dong Guan Pavilion στη ΔΕΘ-HELEXPO

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, υποδέχτηκαν στο νέο εκθεσιακό χώρο της Dong Guan (Dong Guan Pavilion) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρόεδρος του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF), κ. Liang Yong Xiong, και η Προέδρος του Hellenic Trade Council (HETCO), κα Ειρήνη Καρυπίδη. Ο κ. Ζέρβας περιηγήθηκε στο Pavilion της Dong Guan, το οποίο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Dong Guan στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, και θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Οι εκπρόσωποι του World Dong Guan Entrepreneurs Federation (WDEF) και του Hellenic Trade Council (HETCO) παρουσίασαν το στρατηγικό σχεδιασμό της Dong Guan για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε «πύλη»  για τις εξαγωγές της Dong Guan στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στους τομείς τεχνολογίας, της ρομποτικής, του βιομηχανικού εξοπλισμού, της μόδας, της κατασκευής επίπλων κα. Τον ενημέρωσαν για τη μεγάλη άνοδο που σημειώνει την φετινή χρονιά ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Dong Guan, από το τα 220 εκατ. ευρώ συνολικά το 2018, στα 190 εκατ. ευρώ το 1ο εξάμηνο του έτους.

Ο κ. Liang ευχαρίστησε το κ. Ζέρβα για την υποστήριξη που παρείχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις επαφές με τη ΔΕΘ – HELEXPO για την άμεση παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου και του ζήτησε την περαιτέρω στήριξή του στην ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (joint ventures) μεταξύ Dong Guan – Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο πόλεων. 

Επίσης, η Πρόεδρος του Hellenic Trade Council (HETCO), κα Ειρήνη Καρυπίδη, ενημέρωσε τον κ. Ζέρβα για τη δημιουργία αντίστοιχου εκθεσιακού χώρου στη Dong Guan από το Hellenic Trade Council (HETCO) με πρότυπο το υφιστάμενο Greek Pavilion στο Pilot Free Trade Zone της Σαγκάης, που διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία το HETCO από τον Ιανουάριο 2019, και τον προσκάλεσε στα εγκαίνια του νέου Pavilion της Ελλάδας στη Dong Guan. Ενώ, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρονιά.

O Δήμαρχος, κ. Ζέρβας, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων η παρουσία του Dong Guan Pavilion στην Θεσσαλονίκη και δεσμεύτηκε για μία σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων τα επόμενα χρόνια.